Föreläsning: Kommunikationskoden

En föreläsning om hemligheterna bakom framgångsrik kommunikation

 • Händer det att du har något viktigt att säga men har svårt att få budskapet att nå ända fram?
 • Önskar du att du kunde få din vilja igenom lite oftare?
 • Vill du bli bättre på att kommunicera med din familj, din chef, dina medarbetare eller dina kunder?
 • Blir du ibland frustrerad över att andra inte förstår vad du egentligen försöker säga?
 • Har du fått höra att du borde bli bättre på att lyssna?
 • Händer det att det uppstår missförstånd mellan dig och personer i din omgivning?
 • Kort sagt, vill du bli bättre på att kommunicera?

Om du har svarat ja på minst en av ovanstående frågor så behöver du förmodligen se över hur du kommunicerar. Och den goda nyheten är att det är enklare än du tror.

Hur vill du uppfattas?

En av de viktigaste färdigheterna som du kan lära dig är att kommunicera effektivt. Kommunikation är något som du ägnar dig åt flera gånger om dagen, varje dag, oavsett om du är medveten om det eller inte.

Du kommunicerar på jobbet, med kollegor, chefer, anställda, medarbetare eller kunder. Efter jobbet fortsätter din kommunikation med din äkta hälft, dina barn, dina vänner, dina släktingar eller andra personer i din omgivning.

Ju bättre du blir på att kommunicera desto större fördelar kan du få i livet, och desto mer kommer du att kunna styra hur du uppfattas av andra människor och hur väl ditt budskap når fram.

Kommunikation och framgång

Om du tittar på många framgångsrika personer genom tiderna så kommer du att lägga märke till att åtskilliga av dem har varit extremt duktiga på just kommunikation. Mycket av deras framgång har legat i deras förmåga att kommunicera och få människor med sig.

Några exempel på personer som har sin förmåga att kommunicera att tacka för mycket är Winston Churchill, Barack Obama, John F Kennedy, Martin Luther King och Sokrates, men listan kan göras betydligt längre än så.

Jag tror att det vore mer eller mindre omöjligt för en politiker att vinna ett val utan att behärska konsten att kommunicera. På samma sätt vore det ohållbart i det långa loppet för en företagsledare att behålla sin ställning utan en god förmåga att kommunicera.

Viktiga situationer och kommunikation

Vi behöver dock inte gå så långt som till företagsledare eller politiker för att förstå hur viktigt det är att kunna kommunicera bra. Många av de situationer som har stor påverkan på vårt liv bygger till stora delar på en effektiv kommunikation.

Löneförhandlingar, kundmöten, jobbmöten, familjemöten är alla exempel på tillfällen där det är viktigt att kunna kommunicera.

Ju bättre vi är på detta, desto lättare kommer vi att få det i dessa situationer. Och vad värre är, ju sämre vi är på kommunikation, desto svårare kommer att bli för oss att hantera dessa situationer. Och priset kan bli högt. Mycket högt.

Du kan bli bättre på kommunikation

För det spelar ingen roll hur viktigt det du säger är så länge du inte vet hur du ska framföra det för största möjliga effekt.

En del människor föds med en naturlig förmåga att kommunicera. De flesta av oss gör det inte. Men som tur är går att öva upp denna förmåga.

De flesta av oss har nämligen grundförutsättningarna för att bli bättre på att kommunicera, och för att resultatet ska bli det vi önskar räcker det ofta med några små men kraftfulla förändringar i vår kommunikation.

Föreläsning om kommunikation

Min föreläsning Kommunikationskoden är en föreläsning om kommunikation som är sprängfylld med insikter och metoder som du enkelt kan använda dig av för att förbättra din egen kommunikation och förstå andra bättre, oavsett i vilka sammanhang du tänker använda dig av dem.

Med hjälp av de färdigheter som du får lära dig under den här föreläsningen får du ett betydande försprång när det handlar om att inte bara få andra människor att lyssna på det du vill ha sagt, utan dessutom få det du säger att uppfattas på det sätt som du vill. Och det är en stor skillnad.

Jag som ligger bakom föreläsningen heter Fredrik Hillvesson och är legitimerad psykolog och konsult inom näringslivet.

Du kanske undrar varför jag är rätt person att tala om kommunikation?

Retorik, journalistik och NLP

De senaste tio åren har jag försörjt mig på att arbeta med kommunikation av olika slag. Jag har föreläst för hundratals människor. Jag har skrivit tre böcker och mängder av artiklar och blogginlägg. Jag har ägnat åtskilliga timmar åt att arbeta med andra människor i coachning och terapi.

Vid sidan av detta har jag också ägnat mycket tid åt att uppdatera mig inom olika teorier om kommunikation i form av böcker och kurser.

Förutom min psykologutbildning har jag utbildat mig i retorik, journalistik och NLP, (neurolingvistisk programmering), som samtliga är olika former av kommunikation.

Vad min föreläsning Kommunikationskoden innehåller

Här är några exempel på vad du får lära dig under föreläsningen:

 • Hur du snabbt skapar en god kontakt med andra människor så att de mer eller mindre inte kan låta bli att tycka om dig och vara välvilligt inställd till det du säger
 • Hur du blir en god lyssnare så att andra människor känner förtroende för dig och delar med sig av sina innersta tankar
 • Hur du får andra att vilja lyssna på dig och uppfatta det du säger som viktigt och prioriterat
 • Hur du minskar missförstånd mellan dig och andra människor så att du förbättrar er relation
 • Hur du strukturerar dina budskap så att de får största möjliga effekt på mottagaren och gör ett långvarigt intryck
 • Hur du gör ett bra första intryck så att andra människor snabbt placerar dig i ett positivt fack och blir välvilligt inställd till det du vill säga
 • Kroppsspråk som förstärker ditt budskap och gör dina argument dubbelt så effektiva
 • Säljande kommunikation för fler lyckade avslut
 • Vanliga missförstånd och hur du undviker dem så att du slipper pinsamma situationer – och vad du kan göra om du trots allt råkat trampa i klaveret för att rädda situationen
 • En lektion i konsten att läsa andras tankar så att du vet vad de tycker om det du säger och hur du kan förändra ditt budskap om de inte gillar det de hör
 • De sex principerna bakom påverkan och hur du integrerar dem i din kommunikation för att få större inflytande över hur andra människor uppfattar dig
 • En lektion i klassisk retorik och hur du kan använda de gamla beprövade teknikerna för att övertyga andra människor och få dem på din sida
 • De fyra modaliteterna och hur du använder dem i din kommunikation så att du inte missar 75 procent av dina åhörare
 • Konsten att läsa mellan raderna för att förstå vad andra egentligen försöker säga så att du kan svara på deras frågor och minska missförståndet mellan er

Teknikerna som du kommer att få lära dig har använts av framgångsrika kommunikatörer under århundraden för att skapa bättre relationer med andra, få sin vilja igenom, få andra med sig och förbättra sin kommunikation inom en mängd andra områden.

Föreläsningen är tre timmar lång inklusive en lite längre rast, men går att anpassa efter era önskemål. Även när det gäller lokalen kan jag anpassa detta efter vad som känns bäst för er.

En vattentät garanti

Jag är så säker på att du och ditt företag kommer att ha nytta av det ni får lära er under föreläsningen att jag lämnar en hundraprocentig och vattentät garanti. Är ni inte nöjda med min föreläsning behöver ni heller inte betala ett öre.

Har ni ingen användning av det jag lär ut vill jag heller inte ha betalt. Så enkelt är det. Ni har alltså ingenting att förlora. Jag tar hela risken.

Jag har i nuläget ingen aning om hur länge jag kommer att kunna erbjuda min föreläsning Kommunikationskoden. Detta är bara ett av mina många projekt, så jag har en begränsad tid att spela med.

Hör av dig i dag

Är du intresserad av att veta mer om hur jag kan hjälpa dig och ditt företag att förbättra er kommunikation, så rekommenderar jag dig att höra av dig så snart som möjligt.

Det enklaste sättet att göra detta på är att skicka ett mejl till fredrik@hillvesson.se eller slå mig en signal på 070-559 02 38.

Det är först när du på allvar får upp ögonen för vad som skiljer bra kommunikation från mindre bra kommunikation som du kan börja kommunicera på ett helt nytt sätt och få alla de fördelar som en god kommunikation erbjuder. Jag hoppas att du är beredd att ta det steget.

Bästa hälsningar

Fredrik Hillvesson

P. S. Kom ihåg att jag lämnar en hundraprocentig garanti. Är ni inte helt nöjda med föreläsningen vill jag inte ha en krona i ersättning. Ni har ingenting att förlora. Kontakta mig redan i dag för att få veta mer.

error: Copyright © 2010-2022 Fredrik Hillvesson